חיפוש
חיפוש

4 טיפים לשמירת מטבח סטרילי

המטבח הוא חלל שבו משתלבים חשמל, מים, אש, מזון אורגני ומזון מעובד, מקום שבו מתקיימת תנועה בלתי פוסקת. לכן שמירה על מטבח סטרילי היא לא רק עניין של אסתטיקה, זו שמירה על הבריאות של כל בני הבית והאורחים. על ידי הקפדה על חיטוי, ניקוי ושמירה על מטבח סטרילי, תוכלו להבטיח שהמטבח שלכם יהיה נקי וגם בטוח. קבלו 4 טיפים לשמירה על מטבח סטרילי

 

  • ידע זה כוח

ממש כמו בכל מלחמה, גם במלחמה בחיידקים ובלכלוך, השלב הראשון הוא איסוף מודיעין. אם תדעו איזה מסוגי המאכלים יכולים להישמר היטב בקירור ואילו יעדיפו להישמר במקום מוצל או בהקפאה, תוכלו לתכנן את הקניות של המצרכים, בהתאם לצורך ולשימוש בהם ולשמור עליהם באופן האידיאלי.

באותו האופן תוכלו לחקור גם על החשיבות של שטיפת ידיים, על מניעת זיהום צולב והקפדה על ברירה, שטיפה או ניפוי של המצרכים שדורשים זאת. כל הדברים הללו חשובים עוד יותר כשמדובר על מטבחי חוץ – תוכלו לקבל על כך מידע מצוות אל קצ'ינו מטבחי חוץ. כדאי לחלוק את הידע עם כל בני הבית, כדי להבטיח הקפדה של כל המשתמשים במטבח על שמירה אידיאלית של מוצרי מזון.

קניות במכולת

  • הצטיידות

הטיפ השני נוגע לנושא ההצטיידות: הקפידו על חומרי ניקיון איכותיים ויעילים ועל מטליות, מברשות וספוגים לכל סוג של ניקיון, החל משטיפת כלים וכלה בחיטוי כללי של הידיות במטבח. מומלץ לבחור צבע של מטלית לכל שימוש, כדי לתרום למניעת זיהום צולב.

את המטליות הרב פעמיות ואת המגבות מומלץ להעביר לסל הכביסה בסוף היום וגם את הספוגים והמברשות כדאי לחטא או להחליף מדי יום. במידת האפשר, בחרו חומר חיטוי טבעי, כמו אלה שמבוססים על חומץ, לשימוש במהלך היום כאשר יש משתמשים נוספים באזור המטבח.

 

  • ניקיון בתנועה

הדרך היעילה ביותר לשמור על מטבח מסודר, נקי וסטרילי היא לנקות כחלק מהעבודה במטבח: שטיפה וחיטוי של קרשי חיתוך מיד בסיום השימוש בהם, יבטיח שלא ישמשו ככר לגידול חיידקים. באופן דומה אפשר לשטוף את כלי הבישול והאפייה תוך כדי עבודה ולנקות את כלי ההגשה והאכילה במועד קרוב ככל האפשר לסיום האכילה.

ניקיון תוך כדי עבודה הוא הרגל מעולה ללמד את כל בני הבית, זו הדרך היעילה והקלה ביותר לעבוד בכל חדר בבית ובכל מקום אחר, באופן יעיל ומבלי לפגום בסדר ובניקיון.

 

  • כוחו של החום

בדיוק באותו האופן שבו ההקפאה מאפשרת לשמור על מאכלים מסוימים מפני חיידקים, כך גם לחום יש תפקיד חשוב בעניין – שטיפה ביד חייבת להיעשות במים חמים. למים עצמם יש השפעה על החיטוי ולא לחינם מדיחי הכלים פועלים בדרגות חום גבוהות. בנוסף, ניתן לחטא כלים כמו מברשות ניקוי וספוגים בעזרת מים רותחים ומעט סבון. כאשר יש צורך בחיטוי רציני יותר, אפשר להמיר את המים החמים בשטיפה של מים רותחים, במדיח או בכיור.

 

לסיכום

אחזקה ראויה של המטבח היא משימה בלתי נפסקת. חשוב להיות ערניים, לדעת כמה שניתן על סטריליות במטבח, ולהשתמש באמצעים המתאימים למלחמה בחיידקים.

מִטְבָּח

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא